e
Banner

Etiketler: elektrikli arac



Elektrikli E-Transit Kocaeli'de üretilecek


Yayın: 13-11-2020
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ticari araç lideri Ford, dünyanın en çok tercih edilen ticari araç modeli Transit’in ilk tam elektrikli versiyonunun, Avrupa’daki müşteriler için Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda üretileceğini duyurdu. Böylece Ford Otosan, Avrupa’nın en güçlü motoruna sahip tam elektrikli ticari aracının üretim sorumluluğunu da üstlenmiş oldu.




Ford Otosan, ‘Batarya Montaj Fabrikası’ kuruyor



Ford Otosan, ‘Batarya Montaj Fabrikası’ kuruyor Ford Otosan, Türkiye’de üretilecek ilk tam elektrikli ticari araç, Ford E-Transit’in üretim sorumluluğunu almasının ardından elektrikli araç dönüşümünde önemli rol oynayacak yeni yatırımını duyurdu. Şirket, Ford Avrupa'nın en büyük ticari araç üretim merkezi olan Kocaeli Fabrikalarında “Batarya Montaj Fabrikası” yatırımını hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Otosan olarak, Kocaeli Fabrikalarımızdaki elektrikli araç üretim ve yatırım çalışmalarımızı şimdi de “Batarya Montaj Fabrikası” ile bir adım öteye taşıyoruz. Ülkemizde otomotiv sanayinin elektrikli araç yolculuğuna öncülük ediyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek entegre elektrikli araç üretim tesisi olacağız” dedi.




Renault Trucks, elektrikli araç serisini genişletiyor


Yayın: 15-12-2020
Kategori: Ticari Araçlar

Renault Trucks, müşterilerinin temiz enerjiye geçişlerini hızlandırmalarına yardımcı olmak için tam elektrikli ürün gamını genişletiyor. Dağıtım gamı elektrikli araçlar için daha geniş batarya seçenekleri bulunuyor: Renault Trucks D ve D Wide Z.E artık 66 kWh bataryaları ile de sunuluyor. Ayrıca Renault Trucks Master Z.E.’nin, 3,5 tonluk modeli pazara sürülüyor. 
 




Bakan Varank, Ford Otosan’ın yeni yatırım çalışmalarını yerinde inceledi



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan’ın önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği uzun dönemli yatırıma ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları’nı ziyaret etti. ‘İş’te Eşitlik’ anlayışıyla hareket eden ve otomotiv sektöründe kadın çalışan sayısını artırmak hedefiyle faaliyet gösteren Ford Otosan’da, Bakan Varank, elektrikli araçlar konusundaki çalışmaları ve yeni yatırım planlarını mühendis, teknisyen ve saha çalışanı kadınlardan dinledi.




Ford Otosan dev yatırımının ayrıntılarını açıkladı



Ford Otosan Kocaeli Fabrikalarında gerçekleştirmeyi öngördüğü 2 milyar euroluk (20,5 milyar TL) yeni yatırımının en önemli fazının ayrıntılarını açıkladı. ‘Yeni Nesil Transit Custom’ ailesinin dizel ve şarj edilebilir, hibrit elektrikli PHEV versiyonları ile tam elektrikli versiyonu 2023 yılı ortası itibarıyla seri üretime geçecek. Ayrıca, Ford ve Volkswagen’in stratejik ortaklığı kapsamında da yeni nesil Volkswagen 1 tonluk ticari araç modeli Ford Otosan tarafından Türkiye’de üretilecek.




Renault Trucks, en güçlü büyümeyi Türkiye'de yakaladı



2020 yılında satışı gerçekleştirilen toplam 41.117 araçla pazar payını koruyan Renault Trucks, uluslararası satışlarını yüzde 16 artırırken, en fazla büyümeyi Türkiye pazarında elde ettiğini açıkladı. Elektrikli mobilite satış hacimleri için iddialı hedefler belirleyen Renault Trucks, 2025 itibariyle elektrikli araçların toplam satışlarının ’una, 2030 itibariyle ise %35’ine karşılık geleceğini duyurdu.




Renault Trucks, 2023’ten itibaren tüm ürün gruplarında elektrikli araçlar sunacak


Yayın: 29-03-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Renault Trucks, elektrikli mobiliteye yatırım yapmayı sürdürüyor. 2023 itibariyle, dağıtım, şantiye ve uzun yol gibi tüm pazar segmentleri için elektrikli Renault Trucks teklifi sunuluyor olacak. Renault Trucks, bu geliştirmeleri desteklemek, pazara eksiksiz ve rekabetçi bir ürün gamı sunabilmek için elektrikli mobiliteye özel bir operasyonel organizasyon oluşturuyor. Böylece, fosil yakıtsız taşımaya yönelik desteğini de göstermiş oluyor.




Volvo Trucks, elektrikli araçlara geçmeye hazırlanıyor


Yayın: 26-04-2021
Kategori: Ticari Araçlar

2022’nin ikinci yarısında ağır hizmet tipi tamamen elektrikli 3 yeni aracın satışına başlayacak olan Volvo Trucks, karayolu ağır yük taşımacılığında elektrikli araçlara geçişini hızlandırmayı hedefliyor. Farklı nakliye ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Volvo Trucks özellikle AB ülkelerinde yakın gelecekte tüm kamyon taşımacılığında elektrikli araçlara geçmeyi öngörüyor. 




Kahve Dünyası’ndan doğa dostu araç filosuyla sürdürülebilir yaşama katkı!



Sürdürülebilir bir gelecek için lojistik ağını elektrikli araçlarla yenileyen Altınmarka Grubu markalarından Kahve Dünyası, V Weekend festivalinde birbirinden lezzetli ürünlerini ziyaretçilerle buluştururken, yeni elektrikli araç filosunu da ilk kez görücüye çıkardı. Daha yaşanılır bir dünya için karbon ayak izini azaltma hedefiyle lojistik operasyonunu şehir içi ve fabrikalarında elektrikli araçlarla sağlayan Kahve Dünyası, bu yatırımını sahil bölgelerinde paket servis hizmeti içinde kullanacak.




DHL Express'in Türkiye’deki 5 aracından 4’ü elektrikli olacak


Yayın: 08-12-2022
Kategori: Lojistik

Bu yıl içerisinde Türkiye filosundaki elektrikli araç sayısını 29’a çıkaran DHL Express Türkiye, 2025 sonuna kadar Türkiye’deki araç filosunun yüzde 80’ini elektrikli araçların oluşturacağını açıkladı.